Waarom je geen Microsoft Word (of Office) nodig hebt

LibreOfficeAls je graag werkt met een programma dat je installeert op je computer met bestanden van je eigen schijf, dan is Libre Office een uitstekend alternatief voor Office van Microsoft. Het is een voortzetting van het bekendere OpenOffice.org en is een open bron programma. Dit betekent dat het gratis is en mensen die dat willen, een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van het programma. LibreOffice wordt gebruikt door miljoenen mensen. Ook steeds meer bedrijven en organisaties stappen over op deze applicatie.

Tips voor LibreOffice

 1. Als je graag Word-bestanden gebruikt om bijvoorbeeld mensen toe te sturen, verander dan de instelling in LibreOffice zodat het programma je tekst alleen opslaat in Word-bestanden. Dit doe je als volgt:
  1. Ga naar Extra, Opties en
  2. klik op het plusje voor Laden/Opslaan.
  3. Kies voor Algemeen en
  4. onderaan zie je staan “Documenttype en daarachter “Altijd opslaan als”. Verander hier met het klapmenu “ODF-tekstdocuent” in “Microsoft Word 97/2000/XP/2003”.
 2. Ook als je je bestanden opslaat in het standaard formaat van LibreOffice (ODT) dan kun je altijd nog gemakkelijk dit als een Word-bestand per e-mail versturen. Ga hiervoor naar het menu en kies voor Bestand, Verzenden en Als Microsoft Word verzenden.
 3. Voor de beste weergave bij de ontvanger is PDF het beste type bestand om te kiezen. Op die manier ziet de ontvanger het document altijd met de opmaak die jij in gedachten had. Bovendien ziet het er mooier uit: als een digitale afdruk. Je doet dit door:
  1. het tekstbestand te exporteren naar een PDF-bestand
  2. of het bestand te verzenden als PDF-document.
 4. Er is ook een 64-bit versie en een voor Android.

koppeling

Meer informatie

Can LibreOffice successfully compete with Microsoft Office?

Artikel Quora, augustus 2017:

Yes, Open / Libre Office can successfully compete with MS Office. To verify this, lets look at the market forces involved in pricing MS Office:

Before Open / Libre Office became popular, MS Office used to cost the best part of $1000. But now possibly up to several hundred million people use Open / Libre Office. As a result MS has been forced to reduce the cost of Office to about $100 or less.

To put it again simply: MS cannot charge much more than $100 for Office, else people will switch to Open / Libre Office or one of the other alternatives.

Snowden leak: Microsoft added Outlook.com backdoor for Feds

Artikel The Register:

NSA praises Redmond for ‘collaborative teamwork’

10 reasons you should use LibreOffice and not Microsoft Word

Artikel CIO:

Interoperability: If you have ever used both Microsoft Word and LibreOffice on the same document, you may have noticed that LibreOffice often encounters problems opening files that were created or edited using Microsoft Office. Don’t be too quick to blame LibreOffice.

According to Italo Vignoli of the Document Foundation, Microsoft uses non-standard version of its own OOXML format in Office products, which creates interoperability issues. On top of that, says Vignoli, Microsoft uses default proprietary fonts that break compatibility with other office suites. If you want to ensure interoperability, you should use LibreOffice and save your documents in the ISO approved Open Document Format (ODF).

Best Free Office Suite

Artikel Gizmo’s Freeware met overzicht van de beste office pakketten – Engelstalig.

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑