De beste apps

Internetten

De beste apps om te internetten vindt je op Internetten. Daar vind je van alles over Firefox, de beste browser die kunt gebruiken.

Chrome

Voor Chrome kun je kijken op een aparte pagina: De beste uitbreidingen voor ChromeDe beste uitbreidingen voor Chrome.

Anoniem

Surfen en zoeken op internet doe je allesbehalve anoniem. Maar het kan wel. Meer daarover op de pagina Anoniem zoeken en surfen.

textsecure

Berichten versturen

De beste apps om berichten mee te versturen vind op Berichten versturen.

Moon+ Reader

Boeken lezen

De open bron boekenlezers (FBReader en PageTurner) missen functies die Moon+ Reader wel kent, zoals het onderstrepen van tekst. Ook werkt MoonReader simpeler dan FBReader.

Waarom deze selectie van apps?

Als je verantwoorde apps wilt gebruiken, gebruik je het beste programma’s die open zijn qua applicatie en qua organisatie. Gesloten organisaties hebben niet in de eerste plaats de gebruiker op het oog maar de organisatie zelf. Dit zorgt voor “dure” oplossingen: ofwel het gaat ten koste van je kostbare privacy ofwel je moet er meer voor betalen dan gerechtvaardigd is.

Bij de selectie van bovenstaande apps, is dat als uitgangspunt genomen: zoveel mogelijk decentraal georganiseerde open apps die de macht bij de gebruiker laten. Het mooie is, dat dit vaak ook nog eens de beste apps zijn qua gebruiksgemak en bruikbaarheid.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑