Berichten versturen

Om korte, directe (groeps)berichten te versturen is Signal hèt alternatief voor WhatsApp.

Als het bericht niet om een snelle reactie vraagt, is e-mail een aantrekkelijke optie, met Mozilla Thunderbird het beste programma voor de PC en K-9 Mail en voor tablet of telefoon.

Meer informatie over berichten versturen

Signal_Blue_Icon.png

Kort (groeps)bericht

Om korte, directe (groeps)berichten te versturen is Signal hèt alternatief voor WhatsApp of welke andere berichtenapp ook. Eenvoudig en met gebruik van groepen, foto’s, enzovoort en nog versleuteld ook. Meer info lees je hier.

Mozilla Thunderbird

E-mail

Als het bericht niet om een snelle reactie vraagt, is voor menigeen de ouderwetse e-mail nog steeds favoriet. Voordeel is, dat e-mail  op alle soorten computers te lezen en te beantwoorden is. Voor de PC is Mozilla Thunderbird het beste programma, voor tablet of telefoon K-9 Mail.

K-9 Mail

Berichten versturen? En appen dan?

Het lijkt soms wel alsof we alleen maar nieuwe dingen doen met de computer in onze hand, onze telefoon, maar heel nieuw zijn de meeste functies niet. We noemen veel dingen alleen wat anders. We appen nu in plaats van dat we een berichtje sturen, zoals we vroeger (lang geleden) Smsten. En heel lang geleden, echt heel lang geleden, mailden we…

Verschillen

Natuurlijk zijn er verschillen. De kosten zijn omlaag gegaan, er zijn mogelijkheden bij gekomen zoals het versturen van foto’s en het maken van groepen. Geen onbelangrijke toevoegingen maar in essentie gaat het nog steeds om het versturen van privéberichten.

Nieuw?

En dat maakt het allemaal wat duidelijker en daarmee minder nieuw dan nieuwe technologieën soms te lijken suggereren. Wij mensen zijn nog steeds mensen, dat verandert niet.

Grote verandering

Wat overigens wel een grote verandering is, is de niet de technologie zelf maar de beschikbaarheid van die technologie. Vroeger moest je achter een computer gaan zitten om een bericht te lezen; nu kun je dat ook doen tijdens het beklimmen van de Mount Everest. En die alomtegenwoordige beschikbaarheid is wel en grote verandering. Positief en negatief.

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑