Computerhulp dichtbij

Als je een probleem hebt met je computer, zou het dan niet handig zijn als een vriend die dichtbij woont die iets meer van computers weet dan jij, even langs kan komen om je uit de brand te helpen? Helaas hebben we niet allemaal onze vrienden in de straat wonen. Wel is er het programma TeamViewer dat deze handige vriend wel heel erg dichtbij brengt.

Voordelen

 • Eenvoudig, gratis programma,
 • waarmee je op afstand kan meekijken op de computer van een ander en dat scheelt veel tijd en moeite in vergelijking met telefonische contact: veel uitleg is overbodig.
 • Ook kun je op afstand je PC besturen en dus kan degene die meekijkt het probleem ook meteen oplossen.

Gouden tip bij het gebruik van TeamViewer (een tip van mijn vader, een gepensioneerde onderwijzer): het kost iets meer tijd, maar de hulp helpt degene die hulp nodig heeft het beste, door niet zelf de PC te besturen (hoewel dat kan) maar dat over te laten aan degene die hulp nodig heeft. Uiteraard met aanwijzingen van de meer ervaren PC-gebruiker. Maar op deze manier leert degene die hulp nodig heeft  veel meer dan als alles in een paar klikken voor zijn/haar ogen wordt oplost.

De enige voorwaarde om dit prachtige programma te kunnen gebruiken is, dat het op de PC geïnstalleerd is. De computerhulp kan daarvoor langskomen en het programma installeren (of nog sneller een map met de portable versie van TeamViewer op de PC plaatsen). Of, als daar niet de gelegenheid voor is: de installatie kan ook geschieden door telefonisch de onderstaande stappen doornemen. Zelf installeren kan ook, ook al ben je misschien niet erg handig met computers. Wil je toch graag zelf proberen te installeren, volg dan de onderstaande instructie.

Ingebruikname

Klik hier om de ingebruikname over te slaan.

Tip: doe het rustig aan en verwacht niet te veel van jezelf. Voor digibeten is elke klik een hele happening en dat is het natuurlijk ook: vergelijk het met de eerste stapjes die je ooit eens maakte. Dat ging rustig aan, met vallen en opstaan. Iedere computergebruiker heeft de eerste onwennige “klikjes” gekend, al is hij/zij dat vaak vergeten.

Installatiestappen

 1. Ga naar de de pagina Download op de webstek van TeamViewer: http://www.teamviewer.com/nl/download/index.aspx (opent in een nieuw venster) en
 2. klik op Download onder All-In-One: Volledige TeamViewer versie en
 3. sla het bestand ergens op waar je het gemakkelijk terug kunt vinden, zoals het bureaublad.
 4. Open dit installatiebestand.Kies voor Uitvoeren.
 5. Kies voor Installeren en klik op Volgende.
 6. Kies voor privé/niet-commercieel en klik op Volgende.Vink de twee mogelijkheden aan en klik op Volgende.
 7. Kies voor Nee (standaard) en klik op Voltooien.
 8. Het programma is klaar voor gebruik. Geef eerst het ID nummer door aan de helper (die ook TeamViewer heeft geïnstalleerd) en daarna het wachtwoord.

Installatiestappen met afbeeldingen

 1. Ga naar de de pagina Download op de webstek van TeamViewer: http://www.teamviewer.com/nl/download/index.aspx (opent in een nieuw venster) en


 2. klik op Download onder All-In-One: Volledige TeamViewer versie en
 3. sla het bestand ergens op waar je het gemakkelijk terug kunt vinden, zoals het bureaublad.

 4. Open dit installatiebestand.

 5. Kies voor Uitvoeren.

 6. Kies voor Installeren en klik op Volgende.

 7. Kies voor privé/niet-commercieel en klik op Volgende.

 8. Vink de twee mogelijkheden aan en klik op Volgende.

 9. Kies voor Nee (standaard) en klik op Voltooien.

 10. Het programma is klaar voor gebruik. Geef eerst het ID nummer door aan de hulp (die ook TeamViewer heeft geïnstalleerd) en daarna het wachtwoord. Veel plezier!
Remote control your computer the easy way
TeamViewer is er ook voor Android

Meer tips

Je kunt het programma zelfs vanaf je slimme telefoon gebruiken: TeamViewer is er voor Android en iOs (iPhone).

Alternatieven

Crossloop is een soortgelijk programma maar wat trager dan TeamViewer. Bovendien kent het kent het minder mogelijkheden. Meer, soms verrassend goede,  alternatieven worden besproken in dit artikel van Makeuseof: 12 Excellent, Free Screen Sharing & Remote Access Tools You Haven’t Heard Of Yet.
.
*** Dit artikel is bijgewerkt op 4 oktober 2012. ***
(Dit artikel is bijgewerkt op 27 juli 2012)

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑