Je internetverbinding beschermen met een VPN

Met een VPN-dienst kun je je internetverbinding beschermen tegen partijen die je volgen zoals criminelen, overheden van over de hele wereld en andere “geïnteresseerden”.

Standaarduitrusting

Zonder VPN gebruik je internet zonder afscherming voor pottenkijkers zoals criminelen en andere partijen die willen snuffelen in jouw dataverkeer. Dat maakt dat een VPN net als een virusscanner voor steeds meer mensen tot de standaarduitrusting van een internetgebruiker hoort.

In het kort

  • Gratis VPN-diensten verdienen hun geld aan dat wat je juist wilt afschermen: je persoonlijke internetdata. Geen goed idee dus.
  • Een goede betaalde VPN onderscheid zich door de mate waarin je de dienst kunt vertrouwen.
  • AirVPN lijkt daarin de hoogste ogen te scoren.

VPN?

Een VPN staat voor Virtueel Privé Netwerk en is een creëert een tunnel waardoor de data van je internetverbinding gaat. Let wel: een VPN beschermt alleen de verbinding, niet bijvoorbeeld je bezoek aan een website.

Let wel: je bent met een VPN niet anoniem op websites

Het IP-adres – het adres waarmee jij geïdentificeerd kan worden, is wel afgeschermd maar niet je browser. Om ook de partijen die via websites jouw gedrag volgen te weren dien je gebruik te maken van een goede browser. Meer daarover kun je lezen op de pagina De beste browser.

Meer lezen? Lees dan Je internetverbinding beveiligen met een VPN.

 

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑