Je computer bewaken

Gebruik een virusscanner als bewaker

Een goede virusscanner scant niet alleen de bestanden die op je computer staan, maar houdt ook bestanden in de gaten die binnen komen en houdt ze tegen als dat nodig is.

Waarom is mijn computer zo langzaam?

virus Virussen, Trojaanse paarden, malware zijn overal te vinden. In e-mails, in PDF-bestanden, in Word-bestanden, in afbeeldingen, in programma’s maar vooral op websites: klaar om je PC binnen te dringen.  Zo was het op een zeker moment zo, dat het bestuur van honderdduizenden computers in Nederland in handen was van criminelen,  zonder dat de eigenaren dat wisten. Wel zullen ze zich misschien hebben afgevraagd waarom hun computer zo traag is of de verbinding zo langzaam…

Virussen weren

Een virusscanner kan bekende virussen onderscheppen. Het is dan wel van belang, dat die volledig bijgewerkt is, up-to-date. Anders ziet ie de nieuwste en vaak meest bedreigende virussen over het hoofd. De allernieuwste zijn uiteraard onbekend en die houdt een virusscanner dan ook niet tegen.

Gratis

Zo’n virusscanner hoeft je helemaal niets te kosten.

Klik hier als je meer wilt lezen: Waarom je echt geen duur antivirusprogramma nodig hebt.

Scannen

Het is een goed idee om je computer wekelijks te scannen op virussen.

De “pakkans” vergroten

Om de “pakkans” te vergroten kun je ook nog een pure scanner naast je scanner, eentje die geen virussen onderschept,  gebruiken. Het is geen goed idee om twee virusscanners op je computer te installeren. Een bekende scanner die je naast je virusscanner kunt gebruiken is die van Malware Bytes.

Help!

Als je in de problemen zit of vermoed dat je in de problemen zit, wil je misschien een kijkje nemen op de pagina Redding voor je PC.

 

 

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑