De beste telefoon

Bijgewerkt op 17 februari 2015

De iPhone 6 is een telefoon met de technische kenmerken van een Android-telefoon uit 2012. Voor € 500 meer. En dat voor een telefoon met een besturingssysteem van Apple dat in het minder gebruiksvriendelijk en minder stabiel is gebleken dan dat van Google, Android. Voor het geld dat je voor een iPhone moet betalen kun je met gemak twee telefoons kopen die ook nog eens beter zijn en meer te bieden hebben.

BesteTip: je hebt geen iPhone nodig. Die € 500 kun je in je zak houden en je hebt ook nog eens een betere smartphone met meer mogelijkheden.

De ai-Phone

Bovenstaande illustratie die meteen na de introductie van het toestel op internet circuleerde, laat goed zien, dat de iPhone 6 geen vooruitstrevende telefoon is. Dat hoeft ook niet, ware het niet, dat voor de iPhone 6 een prijs betaald moet worden van (ai, ai, ai)  € 799 voor de 64 GB variant en dat is heel veel geld als je kijkt naar wat je voor dat geld kunt kopen. De Note 3 van Samsung uit 2013 doet de iPhone 6 (en ook de iPhone 6+) verbleken qua mogelijkheden en kost niettemin maar de helft van dit bedrag.

Mag ik je voorstellen…

1. Beter en tot € 500 goedkoper dan de iPhone 6

lgg2

Erg goedkoop: de LG G2 (2013) voor ongeveer € 300,

note3

Met 5,7 inch AMOLED scherm en pen: de Note 3 (2013) van Samsung uit 2013 voor rond de € 450,

galaxys5

Water- en stof dicht (IP 67): de Samsung Galaxy S5 (2014) voor onder de € 500,

htcone

“Mooi” met erg goed geluid:  de HTC One M8 (2014) voor onder de € 500.

Van de bovenstaande toestellen hebben alleen de Samsung telefoons een verwisselbare batterij.

Het laatste woord is aan Steve en zijn collega’s…

En zo is het maar net!

Tot slot

Ikea laat zien, dat ook een catalogus heel bijzonder is:

Gerelateerde artikelen

Er zijn wel 1000 dingen die je wel met een Android-telefoon kan doen maar niet met een iPhone

Waarom Android beter is dan iOS

koppeling

Meer (achtergrond)informatie en koppelingen

Prijs

Twee opmerkingen over de prijs:

  • De 16 GB versie van de iPhone 6 is € 100 goedkoper maar bij normaal gebruik van een slimme telefoon niet aan te raden: er zit op een iPhone geen uitbreidingsmogelijkheid op (zoals bij de meeste andere telefoons in de vorm van een SDkaartlezer) en als je een paar apps gebruikt die veel opslag vergen en een collectie foto’s en video’s wilt opslaan is 16 GB hoogstwaarschijnlijk te krap. Voor de jaarlijkse nieuwe versie van het besturingssysteem (iOS) had je tot januari 2015 ook eens minimaal 5 GB aan vrije ruimte nodig.
  • Ook voor iPhones geldt: als je berekent hoeveel je totaal kwijt bent aan kosten, zul je zien dat je, hoe je de telefoon ook koopt, via een abonnement of los, vrijwel altijd de volledige prijs betaalt. Een ouder model kopen is niet echt aan te raden aangezien je dan ook de levensduur van je telefoon beperkt: het besturingssteen krijgt maar een paar jaar updates. Daarna zijn er geen mogelijkheden om er een eigen besturingssysteem op te zetten zoals bij Android-telefoons. Zo werd de iPhone uit 2010 in 2014 niet meer bijgewerkt met een nieuwe versie die de elk jaar tientallen (ernstige) veiligheidslekken moet dichten. De iPhone 4 werd echter verkocht tot medio 2012.

Waarom

Er zijn vele redenen waarom je geen  iPhone 6 nodig hebt, zoals eerder besproken op deze website. Ik licht er drie uit die, naast de prijs, al genoeg reden kunnen zijn om af te zien van een iPhone:

  • je zit met deze telefoon van Apple opgescheept met een verplicht gebruik van iTunes. Vraag maar eens naar ervaringen, kijk eens rond op internet: je zult weinig mensen tegenkomen die blij zijn met iTunes: het is voor veel mensen frustrerend om er mee te werken.
  • de mogelijkheid om je batterij in een paar seconden te kunnen vervangen is geweldig. Je kunt meteen verder met een volledig opgeladen accu. Met een losse te kopen batterij kun je je telefoon wel opladen maar je zit wel gedurende de laadtijd vast aan deze accu. Het lost ook niet het probleem op van een accu die na verloop van tijd niet meer zoveel capaciteit heeft (wat normaal is). Bovendien is deze mogelijkheid geld besparend: je kunt gewoon zelf je accu vervangen.
  • dit kostbare apparaat van Apple, dat bedoeld is om overal bij je dragen, is – in tegenstelling tot andere betere en goedkopere toestellen – niet stof- en waterdicht.

Koppelingen

Androids

10 Androids You Should Buy Instead of the iPhone, TheStreet, november 2014

iPhone 6 Review from an Android User: video van Armando Ferreira, een intensieve gebruiker van slimme telefoons die zijn mening geeft over de iPhone 6:

De verkoopaantallen van de iPhone bereiken grote hoogtes, het marktaandeel niet…

Ondanks jarenlange juichende berichten in de media over de populariteit van Apples iPhone, groeit het marktaandeel niet. De meest recente cijfers geven aan, dat Apple zelfs marktaandeel verliest, zij het minder dan voorheen. Al jaren hebben we te maken met een oorverdovende stilte met betrekking tot de enorme groei van het gebruik van Android. En zo is stilletjes het wereldwijde marktaandeel van dit besturingssysteem doorgegroeid van 57% in 2011 tot 84% in 2014:

Android Captures 84% Share of Global Smartphone Shipments in Q3 2014

Een blik achter de schermen bij Apples PR-afdeling leert, dat dat geen toeval is:

Inside Apple Inc.’s spin machine, Fortune, augustus 2014

According to Mark Gurman’s 9-part profile of Apple’s public relations operations, it was Steve Jobs’ idea to assign an adjective to each of its products. In Apple press releases, the iPad is always “magical,” the iPhone “revolutionary,” the App Store “legendary.”

Inside Apple’s well-oiled propaganda machine, TheDailyDot:

Like a nanny editor, Apple might call up a reviewer if they’ve left out a certain spec and evenpasses out handbooks on what a good Apple article should look like. “You have to be able to control the journalist,” says one insider.

This is why your favorite tech site has a horrible pro-Apple bias, BGR, augustus 2014:

Apple feeds the writers who will do its bidding, and starves the ones who won’t follow its messaging.

The Men Who Made Us Spend – Episode 1: deel 1 van een BBC-documentaire van Jacques Peretti, over bedrijven als Apple, er in slagen, om ons zover te krijgen hun producten te blijven kopen, ondanks het feit dat de innovatie afneemt.

Jacques Peretti reveals how consumerism is driven by an appetite for ‘new’ products.

Tot slot

Voor wie er niet genoeg van kan krijgen:

iPad Keynote in less than 180 Seconds: Incredible, Beautiful, Amazing!

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: