Gaten dichten van het besturingssysteem

Bij Windows en andere besturingssystemen worden regelmatig gaten ontdekt die de beveiliging van je computer of telefoon verzwakken. Normaal gesproken worden deze gaten automatisch gedicht.

Boeven

In de loop der tijd worden er altijd kwetsbaarheden, zwakke plekken, gaten ontdekt waar boeven gebruik van kunnen maken om je computer binnen te dringen en eventueel zelfs het bestuur van je computer over te nemen.

Automatisch

Besturingssystemen zoals Windows en Linux Mint brengen regelmatig updates uit om lekken in het programma te dichten. Deze worden standaard automatisch geïnstalleerd.

Let op

Wel moet dit in de instellingen geregeld zijn, want je kunt het uitzetten.

Niet meteen updaten

Bovendien is het bij Windows aan te raden om niet meteen bij het afsluiten van je computer op “Bijwerken” te klikken bij een grote update, omdat hier nogal eens fouten in zitten die je computer kunnen laten vastlopen. Beter is het om een paar dagen te wachten totdat de fouten aan het licht zijn gekomen en gerepareerd.

Telefoons

Telefoons worden vaak alleen de eerste twee, drie jaar regelmatig bijgewerkt. Maar deze apparaten zijn wel veel minder kwetsbaar dan computers dus je hoeft niet meteen naar de winkel te rennen als je telefoon niet meer wordt bijgewerkt..

Android

Gevorderde gebruikers kunnen bij een Android toestel overwegen om er zelf een nieuwe versie op te zetten. Dat is niet moeilijk maar je kunt het wel verprutsen dus het is wel even opletten geblazen.

Ook zijn er verbeterde versies van Android te krijgen. De populairste en degelijkste is Lineage OS.

 

 

 

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑