Het grote voordeel van Picasa voor iPhone- en iPadgebruikers

 Bijgewerkt op 19 juli 2014

photoAl eerder heb ik gemeld, dat het in de wolk bewaren van foto’s met Picasa niet alleen erg handig is ter voorkoming van verlies, maar ook om deze gemakkelijk te kunnen delen. Voor Apple-gebruikers (iPhone, iPad, Mac) komt daar nog een belangrijk voordeel bij: je bent je bestaande organisatie van foto’s in mappen niet kwijt. Je kunt je zelf gemaakte mappen gewoon omzetten in fotoalbums.

Computer

Met de software van Apple wordt je gedwongen om de indeling in mappen compleet los te laten: alle foto’s komen in één grote “zwarte doos” waaruit je foto’s kunt pikken op basis van datum en op basis van trefwoorden of labels die je zelf moet toevoegen. Door gebruik te maken van Picasa op de computer is dit niet nodig en kun je tevens gebruik maken van andere voordelen van dit programma.

Mobiel of tablet

Google+

Als je Picasa op je computer gebruikt, kun je op je iPad of iPhone in plaats van Apples foto-app Photo Stream gebruik maken van de app Google+. Voordeel van Google+ ten opzichte van iClouds Photo Stream is:

  • foto’s worden automatisch opgeslagen  in de wolk,
  • je foto’s zijn al online, klaar om eventueel te delen
  • je deelt foto’s vanuit de wolk dus geen (duur) dataverbruik
  • opslag is niet begrensd door de 30 dagen van Photo Stream
  • werkt naast die van Apple ook met met andere apparaten van andere merken.

Let wel: standaard worden je foto’s in een resolutie van maximaal 2048 x 2048 pixels opgeslagen. De opslag is in dit formaat onbeperkt. Je kunt ook de oorspronkelijke foto bewaren (te regelen in de instellingen) maar dan heb je te maken met een limiet voor gratis opslag van 15 GB. Voor foto’s is dit overigens relatief veel.

Alternatief

Een alternatief voor Google+ op je iPhone of iPad is de app Webalbums HD.

Als je naast of in plaats van Picasa van andere aanbieders gebruik wilt maken, kun je ook gebruik maken van PhotoSync. Met deze app kun je draadloos al je foto’s synchroniseren met verschillende diensten, waaronder naast Picasa en Google+, Google Drive, Flickr en Dropbox. Zo zit je niet vast aan één aanbieder maar je gebruik van deze verschillende diensten met maar één programma.

Boomstructuur

Wil je ook graag je zogenaamde boomstructuur van je mappen in stand houden (mappen in mappen), gebruik dan een dienst als SmugMug. Meer daarover in het artikel Foto’s beschermen en vertonen.

Android

Dit artikel is niet voor Android-gebruikers geschreven. Zij kunnen in tegenstelling tot Applegebruikers uiteraard gewoon mappen gebruiken in talloze apps. Hun mobiel of tablet kan zelfs werken als externe schijf, USB-stick of zelfs server. Je kunt bij de meeste telefoons er ook USB-sticks en externe schijven aan koppelen.

Maar voor de verdwaalde Android-gebruiker heb ik nog wel een tip: Bittorrent Sync. Synchroniseren van mappen met deze app heeft talloze voordelen die je kunt vinden in het artikel Vrijwel onbeperkt bestanden veilig bewaren, synchroniseren en delen.

Om foto’s in deze mappen te bekijken, kun je kiezen heel veel apps. Mijn tip is QuickPic. Bekijk je foto’s uit zelfgekozen mappen in dit compleet maar eenvoudige fotoalbumprogramma.

koppeling

Koppelingen

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑